Events

Leven met de vijand – Amsterdam onder Duitse bezetting 1940-1945
Duitse soldaten vallen op 10 mei 1940 het Koninkrijk der Nederlanden aan en bereiken op 15 mei Amsterdam. Het alledaagse leven met de vijand zet de liberale houding van de Nederlanders zwaar onder druk. Hoe kan je trouw blijven aan je principes in een klimaat van angst, omkoperij en terreur? Welke rol speelden de nsb en het verzet? Leven met de vijand is een uitstekend portret van Amsterdam en haar inwoners, van helden, collaborateurs en passieve burgers gedurende de jaren onder de Duitse bezetting. Een standaardwerk.

Datum :  zondag 5 mei 15:00

Galerie New German Art in Den Haag laat van 8 tot 19 mei werk zien van de Berlijnse schilderes Katrin Hosterbach. Haar inspiratie vindt Hosterbach in muziek en literatuur.

Datum :  woensdag 8 mei 19:30

De film Gundermann is een muzikale biopic over de in de DDR geboren en in 1998 op 43-jarige leeftijd overleden rebelse zanger, songwriter en gitarist Gerhard Gundermann (Alexander Scheer). Overdag was hij machinist in de bruinkoolwinning, 's avonds trok hij als muzikant rond met zijn band in de omgeving van Dresden. Met zijn vaak weemoedige ballads en poëtische teksten over de moeilijke kanten van het leven groeide hij begin jaren negentig uit tot een muzikale held voor al degenen die zich na de val van het communistische regime een buitenstaander voelden.

Datum :  dinsdag 21 mei 19:00
Copyright Genootschap Nederland Duitsland 2019