Lezing en gesprek: Pedro Lenz - Der Goalie bin ich. Nederlandse vertaling Jolanda Ammon - De keeper ben ik (Den Haag)

„De Goalie is gewoon het buitenbeentje,“ zegt Pedro Lenz over zijn romanfiguur Keeper. Keeper, een verslaafde uit een Zwitsers dorpje, vertelt in de omgangstaal van zijn omgeving over zijn leven in de jaren tachtig. Zijn kijk op de wereld is gekleurd door de wens om zijn leven op de rails te krijgen.

Na een gevangenschap probeert hij voet aan de grond te krijgen, vindt een baantje en wordt verliefd op een serveerster. Hij reist met de aanbedene naar Spanje, maar zijn oude leven zit hem telkens op de hielen. Lenz slaagt erin om een indringend portret te schetsen van een kleine, weinig bekende wereld in midden Zwitserland. Met zijn fascinerende uitvergroting van die microwereld schaart Lenz zich onder de besten van de Zwitserse hedendaagse literatuur.
Pedro Lenz is naast schrijver en columnist een van de voormannen van de internationale spoken word-beweging. Hij was aanvankelijk voorbestemd metselaar te worden maar ging alsnog naar de universiteit om te studeren. „Keeper ontpopt zich als filosoof van het alledaagse leven. In zijn romandebuut maakt Pedro Lenz de wereld op ontroerende wijze plausibel“. Berner Zeitung
Gabriele de Koning voert het gesprek met de auteur.

Locatie: Theater Branoul, Maliestraat 12, Den Haag
Voertaal: Duits
Entreé:gratis
Aanmelden: via website of info@genootschapnld.nl of 020 779 2016
Deze lezingen werden mede mogelijk gemaakt door de steun van het Zwitsers cultureel fonds Pro Helvetia.
I.s.m. Goethe-Institut Amsterdam, Ambassade van Zwitserland en Pro Helvetia

 

 

We are no longer accepting registration for this event.
Copyright Genootschap Nederland Duitsland 2019