Tip van onze partner: Nacht van de Europese literatuur in de Brakke Grond

Twaalf schrijvers en dichters uit heel Europa zullen in gesprek gaan over toevallige ontmoetingen met boeken en mensen, over de eerste keer dat ze ooit een bibliotheek bezochten, over nostalgisch verlangen naar het papier, het stof en eindeloze rijen boeken, over het internet als plek waar mogelijk ooit alle teksten digitaal toegankelijk zijn en over verleden en toekomst van het lezen.

Via het Goethe-Institut Niederlande zal Felicitas von Lovenberg te gast zijn.

Felicitas von Lovenberg (Münster, 1974) is een Duitse journalist, literatuurcritica en auteur. Ze studeerde Moderne Geschiedenis in Bristol en Oxford, begon in 1998 op de cultuurafdeling van de Frankfurter Allgemeine Zeitung en werd twee jaar later critica op de literatuurredactie. Sinds 2008 modereert Von Lovenberg het literaire tv-boekenprogramma Lesenswert. Als bestuurslid van de Vredesprijs van de Duitse Boekenhandel sprak ze o.a. de lofrede uit voor de laureate van de Vredesprijs 2012, Liao Yiwu. Nu is ze uitgeefster bij het prestigieuze Piper Verlag in München.

 

De auteurs zijn Felicitas von Lovenberg (Duitsland), Andrej Blatnik (Slovenië), Lina Buividavičiūtė (Lithouwen), Gandolfo Cascio (Italië), Andrei-Paul Corescu (Roemenië), Kerem Eksen (Turkije), Almudena Grandes (Spanje), Delphine Lecompte (België), Jannah Loontjens (Nederland), Jasim Mohamed (Zweden), Marek Šindelka (Tsjechië), Shumona Sinha (Frankrijk) en Zoë Strachan (Verenigd Koningkrijk).

Discussies en workshops met Eric Metz, Suze van der Poll en Guido Snel.

 

Programma:

19.00-19.45 Reading Out of Place met Jasin Mohamed en Jannah Loontjens 

19.00 - 19.45 Text and the City met Zoe Strachan, Kerem Eksen en Andrei-Paul Corescu 

20.00 - 20.45 The Algorithms of Reading​ met Marek Šindelka, Andrej Blatnik en Felicitas von Lovenberg 

20.00 - 20.45 Library Songs met Lina Buividavičiūtė, Delphine Lecompte en Gandolfo Cascio 

21.00 - 22.00  Almudena Grandes 

 

Locatie: De Brakke Grond, Nes 45, 1012 KD Amsterdam

Voertaal: Engels

Toegang: 8-10 Euro via https://www.brakkegrond.nl/agenda/eunic-oba

Copyright Genootschap Nederland Duitsland 2019