Nino Haratischwili – de kat en de generaal

Boekpresentatie en gesprek

Nino Haratischwili – de kat en de generaal (originele titel: Die Katze und der General) vertaling: Elly Schippers en Jantsje Post. Gesprekleiding: Jerker Spits

De schrijfster van Het achtste leven is terug! Voor haar nieuwe roman duikt Nino Haratischwili (1983, Tbilissi) wederom in de geschiedenis, ditmaal die van Tsjetsjenië. Het was de moord op Anna Politkovskaja, de in 2006 vermoorde Russische journaliste, samen met het waargebeurde verhaal over een Russische legereenheid en hun verlof in een afgelegen Tsjetsjeens dorp, die haar inspireerden. De kat en de generaal brengt de afgronden in beeld die tussen de brokstukken van een Sovjetrijk in verval zijn ontstaan. Een psychologisch zeer geladen, duistere schuld-en-boeteroman.

De Nederlandse germanist Jerker Spits, tevens bestuurslid van het Genootschap Nederland Duitsland,  zal op de drie locaties met Nino Haratischwili over haar nieuwe roman in gesprek gaan. Spits schrijft over Duitse literatuur voor Trouw en De Groene Amsterdammer en publiceerde het boek Staalhelmen en curryworst – Een Duitse cultuurgeschiedenis in 15 fenomenen (Uitgeverij Van Oorschot, 2016).

I.s.m. Meridiaan Uitgevers


 

Boekpresentatie en gesprek

Voertaal: Duits

 

Boekhandel Paagman, Den Haag 

Toegang: gratis

Aanmelden: www.paagman.nl

 

Boekhandel Los,  Bussum

Toegang: gratis

Aanmelden: www.libris.nl/los

 

Goethe Institut, Amsterdam

Toegang: € 5 euro, € 3,00 (met korting), gratis (studenten/met Goethe-Pass)

Aanmelden: info-amsterdam@goethe.de

Woensdag 06 november 2019, 15:30 uur | Boekhandel Paagman, Lange Poten 41 Den Haag
 
Vrijdag 8 november 2019, 20:00 uur | Boekhandel Los, Nassaulaan 33 Bussum,
 
Zondag 10 november 2019, 16:00 uur | Goethe Institut, Herengracht 470 Amsterdam