Dorothea Herbert zingt liederen van Alma Mahler, Franz Schreker und Erich Wolfgang Korngold | Piano: Peter Nilsson

De liederen van Alma Mahler, Franz Schreker en Erich Wolfgang Korngold reflecteren de tijd waarin wij leven, zegt de zangeres. ‘De ontroerende teksten gaan over de kern van het bestaan, over hoop, liefde, angst en eenzaamheid. Toch beschrijven ze ook, dat wij altijd weer opnieuw kunnen beginnen’.

Dorothea Herbert studeerde in London en in München en was eerst lid van de operastudio van de Welsh National Opera. Zij debuteerde in de rol van  Amelia in “Un ballo in maschera” van Verdi aan het Nationaltheater Mannheim waar zij later terugkeerde als Donna Anna in “Don Giovanni”. Tot haar repertoire hoort Agathe in “Der Freischütz“ van Weber en Leonore in “Fidelio” van Beethoven, die zij in Karlsruhe en aan de Semperoper in Dresden zong.
Tijdens de Salzburger Festspiele was Dorothea Herbert te beluisteren in “Ein Sommernachtstraum” van Mendelssohn en zij coverde de hoofdrol in “Das Wunder der Heliane” van Korngold aan de Deutsche Oper Berlin.
Haar debuut bij de Nationale Opera Amsterdam was Gerhilde in “Die Walküre” van Wagner.
Onlangs zong zij de  Leonore in “Fidelio” in Glyndebourne.

Peter Nilsson studeerde begeleidingsleer aan de Universiteit van Illinois. In 1992 verhuisde Peter Nilsson naar Nederland, waar hij hoofd Muziekstudies is aan de Dutch National Opera Academy (Den Haag/Amsterdam) en een vaste gast is bij De Nederlandse Opera. Hij heeft nauw samengewerkt met o.a. de dirigenten Marc Albrecht, Hartmut Haenchen, Ingo Metzmacher, Yannick Nézet-Séguin. Hij treedt regelmatig in alle grote concertzalen van Nederland op.

_____________________________________________________________________________

Amsterdam

Taal: Duits
Toegang: gratis
Aanmelding: secretariaat@genootschapnld.nl
Tel.: 06 27 17 35 07

De 3-G regel is van toepassing, d. w. zeggen toegang alleen mogelijk voor personen die gevaccineerd, genezen of getest zijn.
vrijdag 5 november
18:00 uur
Goethe-Institut
Herengracht 470
Amsterdam