Politik im Krisenmodus

Tanit Koch gaat in gesprek met Hanco Jürgens en met het publiek

De zestien regeringsjaren van Angela Merkel waren voortdurend door crises bepaald. Aan het eind moesten de oude en de nieuwe Bondsregering niet alleen de ene crisis na de andere overwinnen maar zelfs meerdere tegelijk: Covid, de overstromingen, Ruslands invasie in de Oekraïne. Dit allemaal in een klimaat van toenemende maatschappelijke polarisatie in Duitsland. Tanit Koch, voorheen chef-redactrice van de Bildzeitung en RTL, bespreekt de vraag wat dat voor politiek, media en de Duitse samenleving betekent.

Tanit Koch groeide op in Bonn. Zij studeerde politieke wetenschappen en rechten. Daarna ging zij werken bij de Bildzeitung en leidde de Hamburg editie van Bild. Van 2016 tot 2018 was zij Chef-redactrice van Bild. Aansluitend gaf zij leiding aan n-tv en was chef-redactrice van de hoofdredactie van de Mediagroep RTL Deutschland. In 2021 benoemde Armin Laschet haar als leider van de CDU verkiezingscampagne voor de Bondsdagverkiezing 2021.

Hanco Jürgens is wetenschappelijk medewerker van het Duitsland Instituut Amsterdam en tevens fellow van het Montesquieu Instituut. Hij houdt zich bezig met de moderne geschiedenis van Duitsland in Europees perspectief. Hij houdt zich bezig met de moderne geschiedenis van Duitland in Europees perspectief. In 2014 publiceerde hij Na de val, Nederland na 1989. Het Historisch Nieuwsblad schreef over dit boek: “een prachtige studie, die de lezer op een andere manier naar het recente verleden laat kijken.” In 2017 publiceerde hij samen met Ton Nijhuis De vleugels van de adelaar, Duitse kwesties in Europees perspectief. Momenteel werkt hij aan een boek over het moderne Duitslad sinds de val van de muur. is samen met Ton Nijhuis De vleugels van de adelaar, Duitse kwesties in Europees perspectief. Momenteel werkt hij aan een boek over het moderne Duitsland sinds de val van de muur.

__________________________________________________________________________________________________

Voertaal: Duits

Toegang: gratis

Aanmelding: secretariaat@genootschapnld.nl

Tel.: 06 27 17 35 07

woensdag 11 mei 2022
18:00 uur
Duitse Internationale School
Van Blijswijkstraat 125
Den Haag