Marc Pantus_Daan Boertin

Franz Schubert – Die schöne Müllerin

Een nieuwe muzikale samenwerking tussen bariton Marc Pantus en pianist Daan Boertien in De Waalse Kerk. Deze keer nemen zij u mee in een romantisch poëtisch verhaal van Franz Schubert

Marc Pantus (bariton) en Daan Boertien (piano) keren terug in De Waalse kerk. Na hun indrukwekkende interpretatie van Schuberts Winterreise is het nu de beurt aan de cyclus ‘Die schöne Müllerin’.
In 1823 ontdekte Schubert een verzameling gedichten van zijn tijdgenoot Wilhelm Müller. Deze bij uitstek romantische poëzie is eenvoudig en direct, eigenschappen die Schubert onmiddellijk aanspraken. Hij smeedde twintig van die gedichten aaneen tot zijn cyclus Die schöne Müllerin, waarin we een jonge wandelaar volgen in zijn liefde voor de dochter van een molenaar. De cyclus is het eerste voorbeeld in het genre van een aaneengesloten verhaal met een vrolijk begin, een hoopvol midden en, dat kan ook bijna niet anders, een tragisch einde.

Kom en geniet van ‘Die schöne Müllerin’.

Marc Pantus is een veelzijdige artiest die opmerkelijke concerten en uiteenlopende producties op zijn naam heeft staan. Hij studeerde zang in Utrecht, Den Haag en Chicago en trad op met diverse gerenommeerde en uiteenlopende ensembles als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Nederlands Kamerorkest en de Nederlandse Bachvereniging.

_____________________________________________________________________________

De Waalse Kerk

Toegang: €25
Kaarten: hier

zondag 18 februari, 15:15 uur
De Waalse Kerk
Walenpleintje 159
Amsterdam