PATRICK NEDERKOORN: DIE ORANGENE GEFAHR – DIE HOLLÄNDER KOMMEN

Regie: Ralf Lohr
Piano: Guido van de Meent
Co-regie: This Maag

Wat gebeurt er, als door de stijgende zeespiegel, 17 miljoen oranje klimaatvluchtelingen met caravans op de linker baan naar Duitsland rijden? Zijn onze oosterburen dan bereid om de zo geliefde Hollanders toe te laten?

Die orangene Gefahr – Die Holländer kommen is de eerste Duitstalige voorstelling van de Nederlandse cabaretier Patrick Nederkoorn. In 2019 speelde hij al een korte try-out in het Goethe-Institut, maar nu speelt hij de volledige versie. De voorstelling, die in samenwerking met theater Haus der Springmaus in Bonn ontwikkeld is, is een amusante en bitterzoete vertelling over culturele verschillen, migratie en klimaat.

Patrick Nederkoorn (1983) is cabaretier en theatermaker. Hij studeerde politicologie en theologie en ging daarna naar de Koningstheateracademie in ‘s-Hertogenbosch. In zijn voorstellingen verweeft hij persoonlijke verhalen met de actualiteit. In het seizoen 2018/2019 toerde hij door het land met zijn derde programma Ik betreur de ophef, een cabaretvoorstelling over liefde en politiek. In de aangiftemaanden maart en april speede hij samen met Jan Beuving en Tom Dicke de voorstelling Leuker kunnen we het niet maken. Het lied Die Geur uit deze voorstelling werd bekroond met de Annie M.G. Schmidtprijs.
Die orangene Gefahr is zijn eerste voorstelling in het Duits.

 

Meer info: www.goethe.de/ins/nl/nl/ver.cfm?event_id=22670062

Goethe-Institut Niederlande

________________________________________________________________________

Amsterdam

Taal: Duits

Toegang: gratis maar een vrijwillige donatie is van harte welkom.

Aanmelding: info@patricknederkoorn.nl

In het Goethe-Institut Amsterdam is de 3G-regel van toepassing.
Gelieve bij toegang de nodige bewijzen voor te leggen.

Amsterdam
donderdag 10 februari 2022
20:00 uur
Goethe-Institut Amsterdam
Herengracht 470