LARA van de Duitse regisseur Jan-Ole Gerster  (Oh Boy, 2012) wordt uitgebracht door Cherry Pickers Filmdistributie. Vanaf 1 oktober te zien in de bioscoop.

 

Vandaag is het Lara’s zestigste verjaardag en de dag waarop haar zoon Viktor een pianorecital zal geven met een eigen compositie. Hij is echter het huis en zijn veeleisende moeder ontvlucht en laat ook die dag niets van zich horen. Haar pogingen tot contact worden tegengewerkt door familieleden die haar duidelijk maken dat ze Viktor met rust moet laten. Uit wanhoop koopt ze de laatste concertkaarten op en deelt die uit aan oude bekenden. Het wordt een dag en avond vol bijzondere ontmoetingen en verrassingen.

Lara is een aangrijpend maar ook een genuanceerd verhaal over een veeleisende moeder. Regisseur Jan Ole Gerster, bekend van Oh Boy (2012), is een van Duitslands meest gewaardeerde jonge filmmakers. In zijn nieuwe film Lara worden de hoofdrollen verzorgd door Corinna Harfouch (Der Untergang, Perfume) en Tom Schilling (Werk ohne Autor, Oh Boy, Der Baader Meinhof Complex). Lara kreeg inmiddels meerdere prijzen op internationale filmfestivals waaronder de Speciale Juryprijs op het Karlovy Vary International Film Festival en de FipresciI prijs op het Munich Filmfestival. De film werd eind vorig jaar met veel succes in de Duitse bioscopen uitgebracht.

 

Trailer: : https://www.youtube.com/watch?v=jlfLFbvLnLY&feature=emb_title

_____________________________________________________________________________

Taal: Duits met Nederlandse ondertitels
E: info@filminc.nl
T: +31 020 7381356

V.a. 1 oktober in de bioscoop
Regie: Jan-Ole Gerster
Duur: 98 min.
Taal: Duits met ned. ondert.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=jlfLFbvLnLY&feature=emb_title