‘Alles halb so schlimm! Alt sein für Anfänger’ – Nach Gedichten von Lida Winiewicz. Musik von Thomas Zaufke.

De bekende Duitse actrice Daniela Ziegler en haar collega Helmut Baumann, musicalster en voormalig intendant van het Theater des Westens in Berlijn, brengen hun programma rond het thema ‘ouder worden’ voor het eerst in Nederland. De teksten van Lida Winiewicz zijn op muziek gezet door Thomas Zaufke. Het publiek staat een onderhoudende voorstelling te wachten met zang en dans onder pianobegeleiding van Niclas Ramdohr.

Een man en een vrouw zien elkaar na tientallen jaren weer terug, zichtbaar ouder geworden. Ondanks alle onaangenaamheden en klachten die hun leeftijd met zich meebrengt, hebben ze nog heel wat van hun jeugdige charme weten te behouden. Ook koesteren ze waardevolle en prettige herinneringen. Daarover vertellen en zingen Daniela Ziegler en Helmut Baumann in monologen, dialogen en liedjes.
Met humor, levenservaring en zeer veel stijl brengt het acteursduo het thema van het seniorenbestaan voor het voetlicht – opgewekt, ironisch en tegelijkertijd zeer ontroerend, met een reeks gedichten en prozateksten over ouder worden en oud zijn, over dierbare herinneringen en nieuwe belevenissen, over het oud geworden lichaam en de nog steeds jonge geest. Ondanks sentimentele gevoelens en eenzaamheid is de boodschap van het programma onmiskenbaar optimistisch: ‘Kom op, mensen! Het valt allemaal best mee!’

 

I.s.m. Ambassade van Oostenrijk


Theater

Voertaal: Duits

Toegang: varieert per theater. Kijk voor de exacte toegangsprijzen en aanmelden op de website van het desbetreffende theater. 

Aanmelden: Theater Branoul , Betty Asfalt Complex of Beauforthuis

 

Dinsdag 3 december 2019, 19.30 uur, Theater Branoul, Den Haag

 

Woensdag 4 december, 20:30 uur, Betty Asfalt Complex, Amsterdam                Vrijdag 6 december, 20:15 uur, Beauforthuis, Austerlitz